Nyhavn blir Bergens nye favoritt

Nyhavn blir Bergens nye favoritt 1920 1280 admin_ns

Av: Ove Sjøstrøm / Creato Design
20.02.2017

Nyhavn blir Bergens nye favoritt

Har man solgt boliger i Bergen en stund, får man etter hvert god nese for hva som blir det neste populære stedet å bo.

Ximena Andrea Sagenes Megler MNEF / Partner

–  Det er ikke mange år siden jeg måtte forklare hvor Nyhavn lå. Nå begynner heldigvis bergenserne og boligkjøpere å få mer bevissthet om denne perlen like utenfor Bergen sentrum, sier Ximena Andrea Sagenes, partner hos PrivatMegleren.

Sagenes er veteran å regne i Bergen med sine 15 år i megleryrket. Med mann og to barn må hun av og til sjonglere for å få tiden til å gå opp. Telefonen er alltid på, og helgene er ikke fredet.

– Men det er jo et artig og spennende yrke. Spesielt når man jobber med prosjekter man har tro på, sier hun.

Jeg vil påstå at Nyhavn blir Bergens nye favoritt om kort tid

Nå kommer Nyhavn

For den aktive megleren er Nyhavn et slikt prosjekt. Første, andre og tredje byggetrinn er ferdige. Nå selges byggetrinn fire og fem.  Et av byggene er delvis plassert på betongsøyler i sjøen med nydelig utsikt til fjorden.

– Alle har hørt om Måsekjæret og Sandviken Brygge. Nå er det Nyhavns tur. Jeg vil påstå at Nyhavn blir Bergens nye favoritt om kort tid, slår Sagenes fast.

Hun spår en rivende utvikling og stor etterspørsel etter boliger i området de neste årene.

– Det er ikke bare Nyhavn som er spennende, men utviklingen av  hele området. Byggingen av nye boliger og utvidet servicetilbud skyter fart hvert år, sier hun, og legger til:

– En gang i fremtiden blir Nyhavn en del av Bergen sentrum å regne. Og da sitter du på en leilighet i sjøkanten. Dette er med andre ord en sjelden mulighet.

Gode servicetilbud

Nyhavn er blant de største utbyggingene langs sjøsiden i Bergen de siste årene. Området har alltid vært et populært sted å bo for bergensere.

I dag er det er ikke bare mulighetene for båtliv og en tur med kajakken som gjør området attraktivt, men også orkesterplassen til storm, regn, vind og bølger gjennom eget stuevindu.

Og selvfølgelig solnedgangen over fjorden og Askøy en stille sommerkveld.

Opparbeidede uteområder med brygger, promenader og parkanlegg, gir deg den eksklusive følelsen. I tillegg trenger du ikke å ta den korte turen til sentrum for å gjøre nødvendige ærend.

– Rundt Nyhavn ligger skoler, barnehager, dagligvarebutikker og treningsstudio. Her har du alt du trenger i umiddelbar nærhet, sier Sagenes.

Eller hva med en luftig treningstur i byfjellene? Opp Stoltzekleiven for den spreke, eller en rolig spasertur i Fløysvingene for den som vil ta det med ro. Byfjellene passer for alle.

God standard

Leilighetene i prosjektet holder god  standard, med vekt på moderne løsninger.

– Arkitekten har skapt lyse, moderne og trivelige leiligheter. Boligene leveres etter gjeldende byggeteknisk forskrift med normal standard, sier megleren.

Kjøkkeninnredning er tidløs og stilren fra Norema av typen Areal hvit med håndgrep i Piano stål. Integrert stekeovn, induksjon koketopp, samt integrert oppvaskmaskin følger med. Skuffer og skap leveres med demping. Kjøkken utstyres med nedfellbar vask, og ettgreps blandebatteri.

–  Kjøper kan også gjøre individuelle tilvalg underveis i prosessen, sier Sagenes.

Fast pris

Valgmulighetene er mange og gjør at du enkelt kan sette et personlig preg på ditt nye hjem.

Som eier av en ny leilighet, trenger du ikke å tenke oppussing på mange år. Dessuten slipper du en nervepirrende budrunde. I Nyhavn selges leilighetene til fast pris.

– En ny leilighet er ikke bare funksjonell , men den oppfyller også nye energikrav. Dermed slipper boligeier unna med lavere utgifter til for eksempel oppvarming, sier Sagenes og avslutter med en liten bonus for de båtinteresserte:

– Vi kan også være behjelpelig med å skaffe båtplass rett utenfor stuedøren, hvis du ønsker det.